zondag 6 december 2009
Zoet Den Bosch. Plattegrond met speurtocht
Dit zijn de uiteindelijk 6 zoete locaties uit 's-Hertogenbosch,
geillustreerd in 3D en uiteindelijk gebruikt in de kaart voor de speurtocht.
Deze speurtocht is voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar,
die 's-Hertogenbosch op een zoete manier willen leren kennen.
Dit door middel van opdrachten langs de 6 zoetige locaties.
Jan de Groot. Groenteboer. Verkade Fabriek. Tum Tum. Leonidas. Lush.
Hieronder foto's van de kaart.
Het ijsje is een thema dat ook terugkomt in het T-shirt dat de kinderen dragen tijdens de speurtocht (zie 'Rudo en Olivia').
7. Ondanks dat ik pas zo laat met dit idee kwam (en de daarbij horende motivatie en verhoogde werksnelheid ;)) is het toch gelukt er iets goeds van te maken, iets overzichtelijks en compleets. Wat goed is gelukt, is dat ik er helemaal iets eigens van heb gemaakt. Vooral het illustratieve deel heb ik helemaal naar me toe getrokken en is ook goed gelukt. Dit vond Judith en hier ben ik het ook mee eens. Ik zat maar te twijfelen met dit vak en het onderwerp, tot dat het Italiaanse-ijs-kaart-idee ontstond. Vanaf toen vond ik het enorm leuk om aan te werken, mijn trots zijn ook de kleine titels boven de ijscoupes (zie de close-ups: Gelato con Frutta, Gelato Crema e Pasticceria). De 3D-illustraties van de 6 locaties waren minder. Er zitten een paar goede tussen, maar ze vormen geen eenheid en springen er ook niet uit. Dit deel van de opdracht lag me ook niet, en gaf ik dan ook niet de aandacht die het nodig had. Toch was het leuk om op deze manier te proberen te illustreren.
Stille getuigen. Opdracht fotografie
(click to enlarge)
Van deze 10 foto's, 5 tweeluiken van foto's van dezelfde voorwerpen heb ik ook een boekje gemaakt.
De tweeluiken bestaan telkens uit de voorwerpen gefotografeerd in hun originele omgeving, waarin ik ze vond, en gefotografeerd in de fotostudio, zo gedirigeerd dat ze een heel ander voorwerp lijken.
De tweeluiken bestaan telkens uit de voorwerpen gefotografeerd in hun originele omgeving, waarin ik ze vond, en gefotografeerd in de fotostudio, zo gedirigeerd dat ze een heel ander voorwerp lijken.
7. Voorwerpen zijn goed gefotografeerd, zowel binnen als buiten. Bert raadde me aan zeker op deze manier verder te gaan, ook al is fotograferen niet mijn einddoel, ook voor illustraties zijn foto's een erg handige manier om onderzoek te doen. Bert was het niet eens met de vorm van mijn boekje (langwerpig, smal en hoog). Het snijden in de foto's doet afbreuk aan de sfeer en intensiteit van de originelen. Toch was hij redelijk overtuigd door de redenen waarom ik deze vorm toegepast heb. Namelijk dat ik mijn foto's vaak neem met een oog naar perspectief, ver weg en dichtbij, en dat de langwerpige vorm daar goed bij aansluit. Ook wou ik graag een apartere vorm geven aan mijn boekje. Zelf ben ik nog steeds overtuigd dat dit wel een goeie keuze is geweest, al begrijp ik goed wat Bert bedoeld. Misschien maak ik het boekje nogmaals, en dan met de originele vorm van de foto's.
Abonneren op:
Posts (Atom)