woensdag 26 september 2012

Zomerexpositie JBZ

Van september tot oktober exposeer ik in het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis te 's-Hertogenbosch, tijdens de zomerexpositie. Hieronder een greep uit een artikel over deze expositie, te vinden op de website van het JBZ.

- - -
Als je dromen hebt, maak je plannen



maandag 10 september 2012

Vrijdag 31 augustus 2012 werd de zomerexpositie bestaande uit het werk van vijf jonge kunstenaars die onlangs zijn afgestudeerd aan de AKV St. Joost in ’s-Hertogenbosch, feestelijk geopend. Met ruim vijftig aanwezigen werd er een openbaar interview gehouden in de kapel van het ziekenhuis.

De JBZ-award is een aanmoedigingsprijs voor beginnend beeldend talent die mogelijk is gemaakt door de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De winnares van de JBZ-award 2012 is Marcela Radoš. Celia Noordegraaf, hoofd Communicatie en lid van de kunstcommissie, interviewt haar en de andere jonge kunstenaars. (...)

Andere kandidaten
Na afloop van het interview met Marcela Radoš werden ook de andere jonge kunstenaars geïnterviewd. (...)


Michelle van Heijst
Het werk van Michelle is geïnspireerd op het boek ‘In Europa’ van Geert Mak. Michelle heeft twaalf karakteristieke personen uit de twintigste eeuw geportretteerd. Naast deze bekende personen heeft ze ook mensen in beeld gebracht die voor hen erg belangrijk waren, maar voor het grotere publiek vaak onbekend. Er zijn mensen die vinden dat Stalin en Hitler niet als kunst aan de muur van een ziekenhuis behoren. Michelle zegt daarop: “Het zijn geen mensen waar je vrolijk van wordt, maar ze horen er nou eenmaal bij”.

(...) De expositie 'zomerexpo JBZ-Award 2012' is nog te bekijken tot en met donderdag 11 oktober 2012 aan het einde van de boulevard van het ziekenhuis.
- - -